Lokeshøj / Frydenlund Strand

Stranden ved Lokeshøj ligger skønt ugenert og er skjult fra vejen. Trods det at Strandvejen ligger tæt på, er der ingen larm, og man kan ligge der i fred.

Naturisterne holder til på det nordlige stykke af stranden, derfor ligner det måske ikke umiddelbart en nøgenbadestrand når man kommer ned på stranden.

Man kører ad Strandvejen i nordlig retning fra København. En lille kilometer efter Skodsborg drejer Strandvejen lidt ind i landet og man kan ikke længere se Øresund. Det sker, når man passerer “Struckmann-parken” på højre hånd, ud mod sundet. Ca. 500 m længere fremme kommer der på venstre hånd en vej, der hedder Enrumvej. Kort efter den er der et busstoppested med læskur på højre hånd og ganske kort herefter en indgang, spærret med bom, til en lille park.

Man går gennem parken og følger den snoede sti, der fører ned ad skrænten, og så er man på stranden. Fra udmundingen af stien går man små 100 m mod nord, altså til venstre. Man passerer det fredede område ved skrænten, og kommer efter omkring 50 m til et skilt med “Privat strand”, hvorefter man følger stranden forbi den private grund, som slutter, hvor der typisk ligger en båd. På stykket herefter er naturisterne samlet. Det er et stykke på omtrent 50 m, afgrænset af båden mod syd og af en privat badebro mod nord. Stranden er lille men velbesøgt og stemningen er god og afslappet. Nøgenhed har været en del af denne strand i mindst tyve år. Stranden er børnevenlig og god at bade fra. Her kan naturister trygt færdes, idet der bliver holdt et vågent øje med personer, der måtte komme med de forkerte intentioner.

Bemærk
Området ved Lokeshøj er fredet og omgivet af private grunde. Efter henvendelse fra grundejerne vil vi opfordre til at:

man overholder de skiltede ordensregler
man holder sig til stierne
nøgenbadning ikke sker umiddelbart ud for private haver
man tager særlig hensyn til øvrige badegæster
der ikke tændes bål på stranden

Det er naturligvis en forudsætning for at bruge denne strand, at man værner om naturen og ikke efterlader affald. Her findes ikke toiletter eller kiosk så husk det hele hjemmefra. Der er ikke nogen affaldsspand dernede – så husk at tage alt medbragt affald m.v. med retur!

Parkeringsplads findes ca. 10 m inde ad Enrumvej (til højre), samt på de nærliggende villaveje, og bor du/I i København, så tag cyklen – cirka 17 km fra Københavns centrum. Der kører også bus nr. 195/193 til/fra Holte. Der er cirka 25 min. gang fra Vedbæk station.

5 meninger om “Lokeshøj / Frydenlund Strand”

 1. Hyggelig og stille sted. Skøn nedgang ad skrænten. Men vandet ved oplands vind var ikke optimal. Men dejligt solister.

   1. Hej Göran,
    Stranden ligger ca. 15 km fra Østerport Station i Kbh.
    Man kan vandre fra Skodsborg Station langs Strandvejen på 15-20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *