Amager Strandpark

På Amager Strandpark kan naturstranden kun anvendes af nøgenbadere afhængigt af, hvor mange mennesker, der i øvrigt er på stranden.

Vi anbefaler området mellem bunker 2 og 3, lige syd for livredderområdet (afgrænset af orangeflag) ved bunker 2.

Her er der mindst tæt belagt og derfor bedst at samles for nøgenbadere.

Amager Strandpark er en bynær strand og på en god stranddag vil der være rigtig mange mennesker – i højsæsonen så mange, at det ikke er muligt at bade nøgen. Så tag badetøj med, hvis det er i skoleferien. Udenfor skoleferien – samt morgen og aften – er der ofte bedre muligheder.

Stranden er nem at finde – og 10-15 minuters cykel-afstand fra Københavns Centrum. Med cykel eller bil kan du køre ud ad Amagerbrogade til Øresundsvej som går lige ud til vandet og Amager Strandvej. Broen over til bunker 2 udgår overfor Italiensvej.

Gå eller cykle over broen. Her ligger toiletterne (i bunker 2). Gå ca. 100 m til højre (mod syd) ad stranden. Her og de næste par hundrede meter er mest egnet for nøgenbadning – men også her kan der være fyldt op med tekstil på de store stranddage.

Bemærk at der er få parkeringspladser, så vælg helst cykel eller offentlig transport. Med tog og bus kan du tage bus nr. 12 eller metro til Lergravsparken.

Metrostation Amager Strand er den nærmeste for bunker 2.

Amager Helgoland badeanstalt:

En alternativ mulighed er den Amager Helgoland badeanstalt. I både herre- og dameafdelingerne er der 80-90 % naturister. Men anlægget er kønsopdelt – i fællesafdelingen er badetøj obligatorisk. Amager Helgoland ligger i den nordlige ende af Strandparken – den nærmeste metrostation er Øresund. Anlægget er åbent for offentligheden alle dage fra 10-18, fra sidst i juni til og med august. Der er gratis adgang – men anlægget er kun for svømmere.

3 meninger om “Amager Strandpark”

  1. På Amager Helgoland badeanstalt, er der fri adgang i sommermånederne, og i fællesområdet textilfri zone for personer +18 år. Jeg har selv været der flere gange, og møder også folk med badetøj. Men da det er textilfri zone er der ingen som kommer med kommentarer om noget. Dog syntes jeg det er lidt underligt at nogle vælger både mænd og kvinder, at lægge sig dér, når der er andre muligheder på badeanstalten.

  2. I skriver at på Amager strand er der ofte så mange mennesker, at det ikke er muligt at bade nøgen. Hvordan skal dette forstås i forhold til lovgivningen, der siger, at alle strandene i Danmark er nudiststrande og det er lovligt at være nøgen? Og at det at være nøgen er ikke ulovligt?

    1. Jeg undrer mig også over beskrivelsen. Badetøj?!?!?
      Naturligvis kan man bade nøgen her, selvom mange vælger at have tøj på. Husk den velkendte afsmittende effekt. Lad bar trivsel og velvære brede sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *