Tisvilde – Stængehus

Stranden øst for Stængehus, omkring ”jydelinien”, er et helt suverænt sted, der kan anbefales som en af de bedste nøgenbadestrande. Her er en strækning på over ½ km med masser af naturister – alle slags mennesker, unge, gamle, kvinder, mænd og familier med børn.. Der er en dejlig stemning på denne strand: børn der leger i sandet, folk der falder i snak eller vandrer en tur i vandkanten eller i klitterne bagved. Generelt eksisterer der en god tone og respekt mellem tekstilbadende og naturister i dette område

Kørselsvejledning
Man finder nemmest stranden ved at parkere på P-pladsen ved Stængehus (se kortet):
Mellem Ramløse og Frederiksværk går vej 205 (Helsingevej/Frederiksværksvej).

Ved Sandkroen og købmanden (halvvejs mellem Ramløse og Frederiksværk) svinges ind ad Nyvej mod Liseleje og Asserbo. Efter 1,2 km står der et skilt “Kattegat 2 km”, drej ind her på en grus P-plads. Nyt i 2008: Hold til venstre på P-pladsen og tag vejen mod stranden i P-pladsens nordlige hjørne (ny vej, GPS position N 56.01244 E012.01930). Følg vejen gennem skoven. Efter et godt stykke ligeud kommer en lille rundkørsel, hvor man skal til højre. Følg vejen (herunder et venstresving) og parker på den store P-plads ved “Stængehus” (se kortet). På gode sommerdage er det klogt at komme tidligt, da P-pladsen ved Nordsjællands største nøgenbadestrand ellers kan være fyldt.

Gå fra P-pladsen ned til stranden og til højre langs vandet. Efter 200-300 meter møder man de første naturister og koncentrationen af folk med badetøj falder hurtigt. Man skal ikke gå ret langt, før nøgenhed er det almindeligste. Efter 800 m (ca. 10-15 minutters spadseretur), når man til jydelinien (se kortet) – det er den mest brugte del af stranden for naturister.
Går man videre forbi naturistområdet (200-300 m efter jydelinien) kommer man til et stykke hvor der er mange bøsser.

Alternativt kan man fra P-pladsen ved Stængehus gå skråt til højre (modsatte
hjørne af hvor man kørte ind), altså lidt mod nordøst. Her går en selvgået sti skåt ud mod kysten. Det er en smuk tur gennem skoven, hvor man efter 6-7 minutter kommer ud til det samme naturistområde.

Man kan også komme til denne strand fra Tisvildeleje. Det kræver så bare at man går eller cykler de 3 km fra P-pladsen i Tisvildeleje.

Note: Tidligere kunne man komme ind over Melby Overdrev fra Asserbo. Den er nu lukket. Man kan komme til den store P-plads på det tidligere skydeterræn ved at følge samme vej som beskrevet ovenfor. I rundkørslen inde i skoven skal man lige over og kommer da til P-pladsen. Ca. midt mellem de to livredder skure er der ofte også nogle naturister. Men der er langt flere mellem Stængehus og Stængehage (altså mod øst).

Hvis man parkerer på den store parkeringsplads på det gamle skydeareal, kan man finde egnede dele af stranden både mod øst (mellem livredderbygningerne) og mod vest (ind mod Liseleje).

18 meninger om “Tisvilde – Stængehus”

 1. Nudiststranden ved Tisvilde/Troldeskoven skæmmes dog af alle de mandlige homoseksuelle fyrer, som
  bevæger sig rundt i klitområderne og ”skræmmer” andre hetero væk fra fine dejlige klitter. De gør ingen fortræd, men deres adfærd og klamme fremfærd gør området , hvor de befinder sig , ubehageligt.

  1. Det er vel ikke så mærkeligt at bøssestranden ved Troldeskoven er fyldt med bøsser. Jeg har utallige gange gået gennem området, nøgen oven i købet, uden at føle mig det mindste forulempet. Det er kun en kort strækning, og der er rigelig plads til nudister af alle slags på resten af stranden mellem Tisvildeleje og Liseleje!

 2. Det er det samme problem på Vesterlyng Strand ved Høng, hvis jeg ville se en mand hive trolden op og stå og polere den så skulle jeg være født kvinde, de giver også “normale” bøsser et dårligt ry

 3. Visse vasse. Jeg er kommet ved stængehuset i 50 år med mine bedsteforældre, forældre, søskende, og mine egne børn og nevøer og niecer.
  Folk bader med og uden badetøj på.
  Det er et skønt, fredeligt og familie venligt sted. Pak det homofobiske sludder væk.

 4. Jeg har netop besøgt denne strand d. 17/6 2020, her var kun en ubehagelig oplevelse, vandet var lidt koldere end bruseren der hjemme. Der var ingen ubehagelige bøsser eller andet, kun en dejlig strand. Jeg kommer igen i morgen.
  Mvh. Michael

 5. Hvis man holder sig nede ved stranden, og ikke render rundt oppe i klitterne så er der ingen prob, var på stranden d.25 juni vi ses i næste uge, hilsen Steen

 6. Hi,

  Sorry for my lack of Danish (still learning) but I would like to drop a few thoughts about this beach.

  Firstly, a big THANK YOU! to the owners of this website. Really great work on collecting the information about all the great naturist beaches around Denmark.

  Secondly, a bit about us and our experience with “Tisvilde – Stængehus” beach:

  We are a couple from Bulgaria that have never tried nude sunbathing before.

  We driving around Hundested one day where there’s a nice beach and because it was packed with too many people (during social distancing times) we decided to try another beach. Google recommended Stængehus which was relatively close (by car).

  When we got there we were a bit shocked because everyone was naked! Even so, we didn’t shy away and decided to just place our towel close to other people and strip down into our birthday suits.

  And we are very happy we did.

  The beach was packed with nude people. Hundreds of nude people. All the danes running around comfortably in the nude made us feel less embaressed and helped us embrace nudity. After a few hours we were right at home.

  We had an amazing day and since then we re-visited the beach about 10 times and we’re excited to go again.

  Thirdly, here are some pros and cons about the beach/area itself:

  PROS
  – There are a lot of parking spots available.
  – To get to the beach you have to walk through a forest that looks amazing!
  – The nudist part of the beach is huge. Stretches over a few hundred meters so you’ll always find a good spot.
  – People of all types frequent the beach. Old, young, singles, couples, families. So it feels very welcoming.
  – Sometimes people at the beach spark up conversations randomly and are generally super friendly.
  – There are sand dunes that offer some protection from the wind for those who like that.
  – Some parts of the beach have great sand and no rocks and are great for placing down the towel.

  CONS
  – The nude part of the beach can be a little hard to find when you’re there for the first time.
  – Your car will get very dusty after driving though the unpaved forrest road.
  – On weekends with great weather, the parking lot will be completely full
  – There are some large parts on the beach itself that are covered in rocks and you need to be careful not to step on the sharp ones.
  – In some days the water may be full of jellyfish.

  That’s it! Don’t forget the sunscreen when you go there. The sun burns hotter than it feels.

  We will try other beaches as well but we’re not sure which one is as good as this one.

 7. Det er en skov med mange stier bag stranden. Kan du vandre nøgen der uden at folk bliver oprørt?

  Jeg forestiller mig, at folk i området er vant til nøgne mennesker, fordi det er så tæt på nøgenbadestranden, men hvad tror i? Måske har nogen prøvet?

  1. Hej
   Jeg kommer der tit om sommeren især ved “bøsseområdet” hvor man kan gå nøgen rundt og det er accepteret. Hvis man vil “møde” ligesindede på tættere hold (😉) går man dybere ind i skoven /krattet.

   1. Jeg er straight og min interesse er friheds-oplevelsen af at gå nøgen i skoven. Ikke noget andet.

    1. Hej Hans
     Jeg har nogle gange gået på de mindre befærdede “linjer” (fx Brantebjerg og Lars Anders’ linje). De fleste, jeg har mødt, har taget det afslappet, men en enkelt gang valgte et par på deres cykler i ren befippelse at dreje direkte ind i skoven (hvor der ikke var en sti), da de så mig 🙂

 8. Eftersom jag ändå var över sundet till Helsingör, Hornbäck och Gilleleje så begav jag mig vidare till den här stranden. Själva havet och stranden bortsett från den stora mängden stenar absolut toppklass. Men knappt något folk överhuvudtaget och mest enstaka badande. De flesta verkade bara hålla till uppe i klitterna om där nu överhuvudtaget var någon där.

 9. Der har igennem de sidste år, udviklet sig en kedelig tendens på stranden. Der har altid været frit for alle og masser af plads og hvad det skyldes ved jeg ikke, men der er til stadighed dukket en større og større flok af stærkt grænseoverskridende mænd op. Vi har døbt dem cirkel stoddere!

  Arten opfører sig som en blanding af præriehund, grib og liderlig cyklende tæppetisser.
  Først ser man præriehunden rejse sig på bagben og spejde rundt fra sin udkigspost. Når præriehunden har spottet noget, så kommer gribbene i spil. Gribbene flyver med behørig afstand til hinanden, men har et blændende godt syn og når 1 spotter noget, bevæger sig og slår sig ned, så kommer alle de andre på rov…
  Gribbene slår sig ned og ganske ofte lige ved siden af. Først kommer hunden frem og kigger grådigt på maden og selv om der på ingen måde foregår noget sexuelt, så kommer den lille kører ofte frem = med pikken!
  Det er som om tilstedeværelsen af almindelig pli er komplet fraværende hos disse cirkel stoddere og hæmninger eller almindelig høflighed er komplet fraværende…
  I dag vil jeg gå så vidt som til at sige, at de opfører sig som om, at det er deres ret og at man har bevæget sig ind på DERES territorie og derfor kan tillade sig alt…
  Men det er MIT territorie og jeg har kommet der i MANGE år og der var de der ikke!
  Jeg vil gerne høre, om andre oplever det samme?
  Kh Nudi dude/par

  Ligger man som par i klitterne, så kan man ikke undgå disse stoddere mere og det er trist

 10. Er kommet på stængehus de seneste år. Det var fedt for 3 år siden. Men som andre beskriver om de vandrende dyr i klitterne så jeg helt enig. Synes ikke det en god strand mere. Jeg er træt af når man tager derud for at nyde solen og havet at konstant se andre mænd rende rundt efter hinanden og hive sig selv i banditten når de ser andre mennesker.
  Selv er jeg mand på 40 år og nyder nudist strandende. Men jeg færdig med den her strand.

 11. Jeg har sommerhus på den anden side af nyvej og kommer tit på stængehus strand.
  En dejlig kuperet natur, med masser af plads til alle.
  jeg genkender ikke grænseoverskridende adfærd fra mænd , og nyder at komme der så tit jeg kan

 12. Det her er måske ikke stedet, men aner ikke lige hvor jeg ellers skal skrive det henne.
  Er en gut på 30 år som på det seneste er begyndt at dyrke det at fribade, men jeg syntes at det i længden bliver kedeligt, da jeg aldrig møder ligesindede omkring min alder.
  Er der et sted i Nordsjælland hvor unge, både mænd og kvinder er oftere, eller tager et morgen dyp i en sø, strand, andet?
  Her på det seneste er jeg begyndt på en god morgen dukkert inden jeg skal på arbejde, men møder desværre oftest meget ældre eller par og jeg savner nok egentlig bare noget selskab i egen aldersgruppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *