Den Permanente


Der er en fin nøgenbadestrand lige syd for badeanstalten “Den Permanente” nord for Århus. Badeanstalten ligger nedenfor restauranten, som er markeret på kortet.

Fra Århus kan man enten cykle mod nord ud langs havnen, forbi fiskerihavnen og træskibshavnen. Eller man kan køre ad Dronning Margrethes Vej til Marienlund og dreje til høje ned gennem skoven. Man kører efter skiltene mod “Den Permanente” samt vandrehjemmet – tror jeg nok. Man kan parkere ved restauranten og på skovvejen selv om det nok er svært at finde en parkeringsplads, hvis det er en varm sommerdag. Pas på med at parkere, hvor det er forbudt – det koster dyrt! – hvis du er kommet lidt for sent af sted er det sikkert bedre at tage cyklen ud til stranden.

Der er en viadukt under selve banen ved restauranten, der fører ned til indgangen af badeanstalten – her nøgenbades der i de separate M/K afdelinger. I højre side er der så et lukket/afskærmet område udelukkende for mænd, hvor alle er nøgne. Tilsvarende et lukket område for kvinder på venstre side.

I midten er der en indhegnet fællesområde med sandstrand, hvor der textilbades.

Går man derimod til højre, når man kommer ud af viadukten kommer man ned på selve fribadestranden, der er en fin sandstrand. “Udenfor murene” – på stranden lige op mod klublokalerne er det lidt anderledes. Helt op ad muren er der normalt tekstilbadere, men hen over de næste 50 m sydpå bliver tendensen mere og mere nøgen. Man skal typisk et lille stykke hen af stranden (mod syd og havnen) inden man kommer til nøgenområdet, men der er typisk mange mennesker og alle skal jo være der – både med og uden badetøj – så grænsen er flydende og sikkert også af og til svær at få øje på. De fleste bader uden badetøj. På de varme fridage kan pladsen godt være trang for naturister. Stranden bruges da også mest af mandlige naturister, da mange piger er for blufærdige til den trange plads togbanen, der løber bagved. Til gengæld ligger stranden tæt på byen.

Også på nordsiden af badeanstalten er der en lille strand som kan bruges, men for en gangs skyld er det hyggeligt at se, at nøgenbaderne dominerer på den bedste strand – nemlig den syd for badeanstalten. Som regel gemmer vi os bort på den dårligste strand.

Her tænker du på “Den Permanente”

  1. Det er meget blandet om man har tøj på eller ej og man ligger tæt.
    Onanister er heller ikke ualmindelige der…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *