Bøtøskoven – Skelby Strand

Ved Bøtøskoven er der to strande som kan anfales for nøgenbadning. Alt efter vindretningen kan man finde læ på øst- eller vest-siden af Falster.

1. Bøtøskoven
Anbefales af Danske Naturister som en god strand for naturister.

Kørselsvejledning
Fra Nykøbing F kør syd på til Marrebæk, til venstre mod Bøtø By ved Falster Familieland, til højre til vejen ender i en P-plads. Nøgenbadestranden begynder et par hundrede meter syd for P-pladsen og strækker sig flere km længere mod syd. Fra P-pladsen gå enten ned på stranden og 200 m til højre – eller følg stien fra P-pladsen syd på.

Stranden
Den lækreste flade sandstrand med små klitter. Absolut en strand i særklasse selvom man må køre langt efter den. Det skyldes ud over det pragtfulde landskab, flora og fauna efter vor mening først og fremmest den officielle skiltning, så ingen er i tvivl om, at dette er altså et område, hvor man færdes nøgen. Man føler sig fri og der er en fantastisk god stemning på hele den meget lange strand. Fx er kratluskere eller klitkonger den absolutte undtagelse, og man føler sig aldrig generet på nogen måde dernede. Måske bidrager de mange udlændinge (først og fremmest tyskere, svenskere og nordmænd) ved deres naturlige optræden, mange børn og teenagere af begge køn også til den gode atmosfære. På varme dage er utrolig mange ægtepar og af og til flokke af teenagere, som går tur og morer sig i adamskostume på den uendelig lange strand. Ofte kommer en hel familie med medlemmer i alle aldre og køn ned på stranden, smider alt tøjet og tager en kort dukkert.

Bag diget kan man i læ for østenvinden spadsere kilometervis på den dejligste sti, som snor sig gennem små lunde af birke- eller fyrretræer – ja, det er som at være i Paradis – og i søndags gik vi helt dertil, hvor et skilt kundgør, at her ophører nøgenområdet. Man begynder så at nærme sig Gedesby, men da vi ville gå tilbage ad stranden, kunne vi se, at der var naturister i massevis på et langt, langt stykke sydpå, så man tager det åbenbart ikke så tungt med skiltningen. Stranden være hermed anbefalet på det kraftigste.


 2. Skelby Strand

Når vinden gør det umuligt at være ved Bøtøskoven på falsters østside, finder man læ ved Skelby Strand. Denne lille plet er et godt bud på en vestvendt strand. Stranden er ikke noget særligt, men den har hvad der skal til hvis man blot ønsker at sole og bade. Den består af en lille klint som giver fint læ, neden for denne er der en stribe sand af varierende bredde og kvalitet. Der kan være en del tørret tang og svanefjer, men det er absolut til at finde plads til to flere steder. Vandet er krystal klart ved fralandsvind. Kun få nøgenbadere på stranden.

9 meninger om “Bøtøskoven – Skelby Strand”

  1. Min kone og jeg har været naturister i en del år og har altid kommet på Bøtø strand, her er alt i top. Det er en helt fantastisk strand og der kommer mange lokale men også en masse turister som skaber en god stemning. Alt hvad der står i beskrivelsen passer. Vi kan kun anbefale stranden ved Bøtø.

  2. Min kæreste og jeg har besøgt naturist stranden ved Bøtø en del gange denne sommer. Vi kan kun tilslutte os, at stranden er skøn. Men med hensyn til kratluskere er vores oplevelse, at det rent ud sagt vrimler med dem. Vi havde knapt nok lagt os, førend vi var omringet af 3-4 stykker på hver side. Alle ældre, enlige mænd – med mobil telefonerne mere eller mindre diskret fremme, selvsagt for at tage billeder. Tricket blev blandt andet temmelig ubehændigt udført af en fuldt påklædt ældre herre, som foregav at tale i mobil, alt imens han filmede os.
    Bortset fra dette irriterende fænomen, kan vi godt anbefale stranden.

    1. Jeg har gået på diget masser af gange, for jeg går ikke godt i løst sand. Aldrig haft problemer, ingen løfter et øjenbryn. Gjorde det igen for et par dage siden. Det er jo legalt at nøgenbade alle vegne, og med så meget plads, kunne man godt begynde den “officielle” del til højre for nedgangen fra p-pladsen.

      1. På min “hjemmestrand” Rømø Sønderstrand – landets bedste – kører jeg så langt ud at jeg er sikker på at kunne køre tilbage igen, altså ikke som yderste bil. Jeg smider jeg tøjet i bilens bagagerum, og går resten af vejen. Jeg har aldrig haft problemer eller fået misbilligende blikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *