Sonnerup Skov

Stranden ligger bag skoven mellem Lumsås og Klint ved foden af Sjællands Odde. Stranden er overvejende stenstrand, men der er også steder med sand (skifter en del fra år til år). Området udfor skoven tættest på strandengen er det bedste. Der er også mulighed for naturisme, både ved Ebbeløkke og Klint, de ligger på hver side af Sonnerup skov, som for øvrigt er det sted i DK, hvor det regner mindst, ;-).

Parkering er et stykke vej fra stranden. Den nærmeste P-plads er for enden af Skovløbervej i Klint. En lidt større parkeringsplads ligger på Sonnerupvej (lille sidevej til Oddenvej mellem Nyrup og Lumsås). Fra den sidst nævnte P-plads skal man gå gennem skoven (1-2 km) – følg fx ”Hovedvejen”. Naturstyrelsen (www.naturstyrelsen.dk) har en udmærket folder om Sonnerup Skov på sin hjemmeside (på dansk og også en tysk version).

Her tænker du på “Sonnerup Skov”

  1. Besøgte Sonnerup Skov forleden, og parkerede på den angivne p-plads længst væk fra stranden. Fin måde at kombinere en løbetur eller vandretur med en frisk dukkert. Hvis man følger den gule rute går man en ca 6 km rundtur hvor en del af ruten går på skrænten langs vandet. Vandet var helt klart og med fin sandbund. Eneste rigtig store ulempe ved stranden er de mange sten som gør det meget svært at gå rundt i bare tæer. Så drømmer man om at gå en lang tur i vandkanten, skal man nok vælge en anden strand. Stedet virker ikke særlig besøgt. Jeg mødte nok omkring 10 badende på stranden – hvoraf ca halvdelen var nøgenbadere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *