Stranden øst for Stængehus, omkring ”jydelinien”, er et helt suverænt sted, der kan anbefales som en af de bedste nøgenbadestrande. Her er en strækning på over ½ km med masser af naturister – alle slags mennesker, unge, gamle, kvinder, mænd og familier med børn.. Der er en dejlig stemning på denne strand: børn der leger i sandet, folk der falder i snak eller vandrer en tur i vandkanten eller i klitterne bagved. Generelt eksisterer der en god tone og respekt mellem tekstilbadende og naturister i dette område

Kørselsvejledning
Man finder nemmest stranden ved at parkere på P-pladsen ved Stængehus (se kortet):
Mellem Ramløse og Frederiksværk går vej 205 (Helsingevej/Frederiksværksvej).

Ved Sandkroen og købmanden (halvvejs mellem Ramløse og Frederiksværk) svinges ind ad Nyvej mod Liseleje og Asserbo. Efter 1,2 km står der et skilt “Kattegat 2 km”, drej ind her på en grus P-plads. Nyt i 2008: Hold til venstre på P-pladsen og tag vejen mod stranden i P-pladsens nordlige hjørne (ny vej, GPS position N 56.01244 E012.01930). Følg vejen gennem skoven. Efter et godt stykke ligeud kommer en lille rundkørsel, hvor man skal til højre. Følg vejen (herunder et venstresving) og parker på den store P-plads ved “Stængehus” (se kortet). På gode sommerdage er det klogt at komme tidligt, da P-pladsen ved Nordsjællands største nøgenbadestrand ellers kan være fyldt.

Gå fra P-pladsen ned til stranden og til højre langs vandet. Efter 200-300 meter møder man de første naturister og koncentrationen af folk med badetøj falder hurtigt. Man skal ikke gå ret langt, før nøgenhed er det almindeligste. Efter 800 m (ca. 10-15 minutters spadseretur), når man til jydelinien (se kortet) – det er den mest brugte del af stranden for naturister.
Går man videre forbi naturistområdet (200-300 m efter jydelinien) kommer man til et stykke hvor der er mange bøsser.

Alternativt kan man fra P-pladsen ved Stængehus gå skråt til højre (modsatte
hjørne af hvor man kørte ind), altså lidt mod nordøst. Her går en selvgået sti skåt ud mod kysten. Det er en smuk tur gennem skoven, hvor man efter 6-7 minutter kommer ud til det samme naturistområde.

Man kan også komme til denne strand fra Tisvildeleje. Det kræver så bare at man går eller cykler de 3 km fra P-pladsen i Tisvildeleje.

Note: Tidligere kunne man komme ind over Melby Overdrev fra Asserbo. Den er nu lukket. Man kan komme til den store P-plads på det tidligere skydeterræn ved at følge samme vej som beskrevet ovenfor. I rundkørslen inde i skoven skal man lige over og kommer da til P-pladsen. Ca. midt mellem de to livredder skure er der ofte også nogle naturister. Men der er langt flere mellem Stængehus og Stængehage (altså mod øst).

Hvis man parkerer på den store parkeringsplads på det gamle skydeareal, kan man finde egnede dele af stranden både mod øst (mellem livredderbygningerne) og mod vest (ind mod Liseleje).