Tisvilde – Stængehage

En anden nøgenbadestrand ved Tisvilde Hegn ligger vest for den store P-plads i Tisvildeleje:

Tisvildeleje kan nås fra København med S-tog til Hillerød og videre med privatbane til Tisvildeleje (endestationen). Herfra fortsætter man i samme retning, som toget kørte, nemlig mod vest ad Tisvildeleje Hovedgade. Efter 1½ km (5-10 minutters gang) kommer man til en meget stor P-plads med udsigt over vandet. I bil finder man P-pladsen ved at fortsætte gennem Tisvildeleje til vejen ender.

Ved P-pladsen står en redningspost (rød trekant) og lidt længere henne står endnu en. Herfra (ca. 300-400 m fra P-pladsen) begynder nøgenbadestranden og fortsætter ca. 800 m ud til Stængehage (se kortet), hvor klitterne bliver højere. Længere ude er bøssernes område.

Fra P-pladsen kan man også gå ad en grusvej gennem skoven bag klitterne til skiltet ”Stængehage.”

3 meninger om “Tisvilde – Stængehage”

  1. Jeg er ikke glad for formuleringen “Længere ude er bøssernes område”. Bøsserne har ikke noget område, det er vores alle sammens. Jeg har i mange år badet på strækningen fra Tisvildeleje til Stængehus, og ja, jeg har da set nogle bøsser, men der er også alle mulige andre, der bader de steder.

  2. Troldeskoven har i mere end 70 år været et yndet udflugtsmål for Homoseksuelle. Det er et fristed, hvor man kan møde ligesindet og på gode sommerdage, særlig i weekender og op til Copenhagen Pride, ikke føle sig som en minoritet, men kan opleve et inkluderende fællesskab.

  3. Stængehage er min yndlings strand. Kommer gerne x flere ugentlig i sæsonen.
    Her er mange slags naturister, børn unge ældre og nogen gange osse tekstilbadende, når vejret er særlig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *