Vejlby Klit

Velkommen til at være nøgne i Guds nøgne natur, som området ved Vejlby klit er.

Kørselsvejledning
Kommer I ad vej nr. 181 såvel fra nord som fra syd skal I ved vejkrydset i Vandborg dreje mod vest. På skiltet står der, Vejlby 5 km, og derefter skal I blot følge skiltningen mod Vejlby.
Nyd flere steder under turen den pragtfulde udsigt over Ferring sø og Vesterhavet. I Vejlby køres mod Vejlby Klit og efter en strækning på små 2 km, kommer I ved vejens slutning til en parkeringsplads.

Ved siden af parkeringspladsen finder I sti nr. C-192, der fører til stranden. Ved redningsposten for enden af stien behøver I for det meste kun at gå ca. 200 m mod syd, før I vil tænke, at nu er tøj vist overflødigt. Hele strækningen er efter min mening velegnet til naturisme, hvad enten man vil dase, bade eller trave. Den eneste tilladte måde, at færdes på tangen mellem søen og havet på, er til fods.

Vandet er godt og der er nok af det, for man skal ikke mange meter ud, før det når til halsen. Stranden er overvejende sand med små stenplamager hist og pist. Klitterne i baggrunden har havet været hårde ved de seneste år, og der-for har strandfodring været nødvendig flere gange. Vi har altid selv et læsejl med for at være sikre på læ og som sidegevinst får vi ligesom mærket et til-hørsområde af. Det er ikke uden betydning, når man som os på sommerdage tager derud med morgenkrydderen og først hjem et stykke tid efter at efter-middagskaffen er drukket. Herlig – herlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *