Ballehage


Der findes faktisk et lille område, der uofficielt er udlagt som nøgenbadestrand. Det hedder Ballehage og ligger cirka 3 km nord for Moesgård Strand. For at komme derud kan man enten cykle gennem Marselisborg skov, tage bilen eller linie 19 til Moesgård Strand. Det vil nok være en god ide at spørge chaufføren, hvis man ikke er sted kendt. Når man kommer der ud, skal man gå et lille stykke i gennem skoven og ned af en masse trapper. Nede på stranden går man cirka 200 meter til højre, så begynder naturisterne at dukke op.

Der er flere måder, man kan komme til Ballehage på. Man kan køre ud gennem skoven, forbi Varna, og fortsætte ca. 300 m. Der kommer man til en vej, som er spærret med en bom. Her er der en parkeringsplads. Fortsæt ned ad vejen indtil der kommer en trappe og så er man der. Den anden måde er, at fortsætte ud gennem skoven indtil man kommer til en vej, som fører ned til venstre. Den er mærket med “Silistria”. For enden af denne vej er der en større parkeringsplads og går man til venstre fra parkeringspladsen, kommer man til en trappe, som går ned til stranden. Gå nu forbi kajakklubben “Viking” og så er I der.

Der er cirka 100-150 meter uofficielt udlagt som nøgenbadestrand, men man skal være opmærksom på, at der også ligger folk med badetøj på. Jeg kender også godt “Den Permanente”, men jeg kan personligt bedre lide Ballehage, også fordi der ikke er så overfyldt. Det kan jo være det ændrer sig nu.

Der er ingen tvivl om at Ballehage er den bedste strand i Århus området. Der er en rigtig god stemning og blanding af kvinder og mænd. Mange af dem der kommer på Ballehage er også vinterbadere fra klubben “Ballehage”. De kender hinanden godt, og det gør at det er et trygt sted at være.
90 % af dem der benytter stranden bader uden badetøj. Udfor isboden, toiletterne og omklædningen tekstilerbaderne dog i overtal (personer, der ofrer penge på badetøj). Men går du lidt til højre ca 100 – 200 meter over et lille vandløb (det er ikke ret bredt) vil du snart få øje på dem som en gang for alle har skippet badetøjet.
Det eneste minus er at solen forsvinder ved 17 tiden p.g.a. skoven.

Standen ved Ballehage har en ting mere. Et er, at det er alletiders nøgenbadestrand, som ligger tæt på Århus, men her er der også en vinterbadeklub. Man kan altså komme i vandet hele året rundt ved Ballehage. Klubben findes let. Det er et lille, grønt hus med et skilt : “Vinterbadeklubben Ballehage”. Der er ikke ret mange vinterbadere, der bruger badetøj. At bruge badetøj er direkte ubehageligt, eller det bliver det, når man kommer op af det kolde vand.
Skulle der være nogen, der kunne tænke sig – ikke alene at komme en tur til Ballehage – men også at få en tur i det kolde vand, så er man velkommen til at kigge forbi. Der er som regel nogen hver dag mellem kl. 11:00 og kl. 12:00, og – som sagt – man kan nøjes med at have et håndklæde med.

3 meninger om “Ballehage”

  1. Genial strand! Bortset fra én ting: Hækbølgerne fra Mols-Linjens færger sætter flere gange om dagen stranden i en form for undtagelsestilstand, når mindre tsunamier af bølger udfordrer strandens gæster. Især strandafsnittets nordlige del er hårdt ramt – og det er ærgerligt, da det er her, det er bedst at ligge.

  2. Længe siden der har været en opdatering omkring ballehage her 🙂 er det stadig nøgenstand, og hvor velbesøgt er den? Vi leder efter et rart sted at være nøgne, tæt på Aarhus.
    Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *