Lyngså Strand – Sønderklit


Stranden er bestemt ikke en strand, hvor man kan regne med at møde naturister hver gang. Men på den sydlige af stranden er der tradition for en afslappet holdning til nøgenhed.

I den nordlige ende af Lyngså viser et skilt til “Sønderklit” ad Sønderklitvej. Drej ned her. Efter godt 1 km krydser man skråt til venste over Nordostvej og fortsætter mod stranden. Ved stranden er der en stor P-plads med toiletter og brusere. Fra P-pladsen skal man gå 300 m sydpå, for at komme til området med plads til nøgenbadere. Enten kan man gå ned på stranden og til højre – eller man kan gå det meste af vejen på stien bag klitterne, og gå ned på stranden ad en trappe ved det sidste sommerhus.

Området for nøgenbadning ligger fra det sidste sommerhus og længere ud, hvor der er skov ovenfor stranden. Det kan anbefales at gå et passende stykke væk fra trappen op til sommerhusene, så man ikke risikerer at genere sommerhusgæsterne. Det er ude ved de sidste skraldespande som kommunen har sat op på stranden.

Der er fint med sandstrand på stranden og man skal ikke lede efter et godt sted at ligge. Stranden er udmærket til børn, da der er lavt vand og det kun bliver langsomt dybt. Det er dog ikke noget problem at få en rigtig svømmetur.

Her tænker du på “Lyngså Strand – Sønderklit”

  1. På stranden kan man ofte møde mange tyske turister , de har et anderledes afslappet forhold til nøgenhed.Siden sidst i 60’erne har naturismen/nøgenbadning fundet sted her. Muligt mødested for noget mere intime forhold.
    Har kendt området i mange år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *