Lyngså Strand – Sønderklit


Stranden er bestemt ikke en strand, hvor man kan regne med at møde naturister hver gang. Men på den sydlige af stranden er der tradition for en afslappet holdning til nøgenhed.

I den nordlige ende af Lyngså viser et skilt til “Sønderklit” ad Sønderklitvej. Drej ned her. Efter godt 1 km krydser man skråt til venste over Nordostvej og fortsætter mod stranden. Ved stranden er der en stor P-plads med toiletter og brusere. Fra P-pladsen skal man gå 300 m sydpå, for at komme til området med plads til nøgenbadere. Enten kan man gå ned på stranden og til højre – eller man kan gå det meste af vejen på stien bag klitterne, og gå ned på stranden ad en trappe ved det sidste sommerhus.

Området for nøgenbadning ligger fra det sidste sommerhus og længere ud, hvor der er skov ovenfor stranden. Det kan anbefales at gå et passende stykke væk fra trappen op til sommerhusene, så man ikke risikerer at genere sommerhusgæsterne. Det er ude ved de sidste skraldespande som kommunen har sat op på stranden.

Der er fint med sandstrand på stranden og man skal ikke lede efter et godt sted at ligge. Stranden er udmærket til børn, da der er lavt vand og det kun bliver langsomt dybt. Det er dog ikke noget problem at få en rigtig svømmetur.

8 meninger om “Lyngså Strand – Sønderklit”

  1. Der må have været en meget stærk vestenvind siden at Nr. Lyngby nu er flyttet til østkysten :):)

  2. Fin sandstrand. Ret smal, men ikke overfyldt og vigtigst af alt – ingen biler på stranden. Der er ret lavvandet det første stykke, og da det er østkysten er bølgerne ikke så voldsomme. Der var udelukkende textilbadere da jeg besøgte stranden. Jeg valgte derfor at vandre længere sydpå langs stranden. (ca. 1 km) Her var der god plads og næsten ikke badegæster. Vandet var også mere klart og indbydende, så er man frisk på en lille vandretur kan det anbefales.

    1. Nøgenbadning ved Lyngså strand har været almindelig siden slut 60-erne især af tyske turister

  3. Man behøver ikke at bevæge sig særlig langt mod syd fra p-pladsen. Ganske vist er det ikke naturiststrand, men de badende tekstiler er meget åbne for naturister og man får let en god kontakt.

  4. Besøgte Lyngså strand sidst i august og der var vi flere nøgenbadere på den sydlige del af stranden. Fin strand

  5. Dejligt sted, hvor det også er muligt at gå en tur ugeneret langs stranden. Vi kommer der ofte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *