Skagen – Damstederne


Hvis der er pålandsvind fra vest, og man ønsker at blive tæt på Skagen by, kan man med fordel benytte stranden syd for Damstederne. Sønderstrand kan ikke anbefales, da dette er familiestranden hvor alle “tekstilbaderne” holder til. Stranden syd for Damstederne kommer man nemmest til ved at køre af Damstedvej, som ender ved parkeringspladsen ved stranden.

Her går man til højre af stranden (sydpå) indtil man er forbi de meget høje klitter (Stokmilen). Her er roligt lavt vand, dejlig sandstrand og masser af plads. Går man længere sydpå af stranden (cirka 800 meter) og passerer det lille grøfteudløb Stokrenden, er der uanede muligheder for fri strandplads. Hertil kan man også cykle gennem skoven.

6 meninger om “Skagen – Damstederne”

 1. En god badestrand som vi ofte har besøgt. Flot sandstrand, og ingen larmende biler på stranden. Og så er der tit læ da de høje klitter skærmer når vinden kommer fra vest. Går man blot nogle hundrede meter sydpå af stranden er man væk fra den mest befolkede del, og går man en kilometer længere har man næsten stranden for sig selv så langt øjet rækker. Ja, du kan faktisk vandre op til 6 kilometer sydpå, før der igen kommer et stykke strand med mange gæster. Så her er der masser af plads til at nøgenbade, eller måske tage en nøgen vandretur langs vandkanten.

 2. Der er ofte mere læ her end ved de to strande på vestkysten (Nordstrand og Højen).

  Der er to måder at komme dertil på. 1) Parker for enden af vejen ud til Kongevillaen ved parkeringspladsen. Og gå mod syd ca. 500-1000 meter, når der ikke er flere tekstilbadere. Så kan man slå sig løs og være nøgen. 2) Man kan gå eller cykle ad stien forbi Den Tilsandede Kirke og ud til vandet. Så kommer man stort set direkte ud til Stokmilen, som området vist hedder. På højre hånd i forhold til den lille bæk, er der sjældent mennesker, så der er gode muligheder for privatliv. De få gange, jeg har været derude, har der som regel været meget roligt. Jeg har ikke set mere end 3-4 nudister derude ad gangen. Så langt fra et fluepapir.

  1. Jeg vil på det kraftigste anbefale, at man går forbi Stokmilen mod syd nogle få hundrede meter når man er gået ud til stranden fra parkeringspladsen Strand Damstederne lige før den høje klint Stokmilen for at undgå de skarpe sten på havbunden.

 3. Der står i beskrivelsen, at Sønderstrand ikke kan anbefales til nøgenbadning.
  Det er en sandhed med modifikationer.
  Om morgenen indtil omkring klokken 8.30 er det mest almindeligt at bade nøgen på Sønderstranden – – – måske lige bortset fra uge 29, hvor der kommer et andet klientel.
  Den lokale vinterbaderklub bader også om sommeren helt henne ved havnemolen, medens de fleste beboere fra Østerbyen bader omkring livreddertårnet.

  1. Der kan fint bades uden tøj på fra alle strande. Kropsfornægtende børnefamilier eller ej, kristne puritanske undertrykkere med sippede/misundelige/nysgerrige/forargede blikke eller ej. Hvis du vil bade uden tøj, så hop i bølgen blå – ligegyldigt hvor. Det er en menneskeret at kunne bevæge sig frit uden tøj på. Tænk hvis hunde var kropsforkrækkede – ingen af dem har andet end hud og pels på.

   1. Vi var meget få naturister den dag jeg badede lidt syd for Stokmilen. De andre naturister lagde og tog solbad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *