Nørre Vorupør


Når I kommer til Nørre Vorupør fra syd kan I svinge ned i byen ad den første vej til venstre (Vesterhavsgade), eller ad den anden vej til venstre, hvor der er parkeringspladser og hvor I kan undgå at køre midt inde i byen, hvor der er meget trafik om sommeren (se kortet). Der er skilte, der viser ud mod stranden hen over klitterne. Når I kommer ned til stranden skal I gå til højre mod nord.

Selve nøgenbadestranden ligger i udkanten af stranden mod nord. Der har tidligere været en skiltet og indhegnet naturiststrand, men skiltet har ikke været der de sidste 10 år. Der kan endnu ses enkelte af de gamle hegnsstolper i terrænet.
Efter stolpernes placering har grænsen for naturiststranden været ca. ved redningspost D 123, men idag er der først naturister fra D 124 og videre nordpå.
Der er en blanding af flest naturister, men også en del tekstilbadere på hele strækningen fra D 124 til den sydligste redningspost ved Bøgsted Rende – dvs. en strækning på ca. 2½ kilometer. De fleste nøgenbadere, der færdes her, er hovedsageligt tyske turister, især middelaldrene, men der er også en del danske børnefamilier og midaldrende par med børnebørn, og enkelte unge under 30.

Hvis det blæser meget vil der hovedsagelig ligge mennesker i læ af klitterne.
Der er mange store klitter. Naturen kan være meget bask heroppe. Der kan være høje og stærke bølger med tilhørende understrøm, så pas på (der er advarselsskilte ved parkeringspladser).
Hvis det ikke blæser meget er det fin at solbade nøgen på stranden, særligt hvis man ikke er den eneste. Ellers kan man lægge sig oppe i klitterne. Det er bedst at færdes ved stranden, når der ikke er vestenvind eller der er vindstille. Der kan være meget grus på stranden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *