Ud for Gørlev, nord for halvøen Reersø, ligger Ornum Strand. Fra Gørlev kører mod vest, krydser Halleby Å og fortsætter ligeud, til man kommer til Gørlev Kommunes strandareal (sommerhuse på begge sider, mest mod nord).

Fra den kommunale strand går man mod syd og kommer efter kun et par hundrede meter til ubeboet strand, som strækker sig ca. 1 km helt ud til åmundingen, hvor Halleby Å løber ud i Storebælt lige nord for Reersø.

Se den røde markering på kortet mellem sommerhusene og åens udløb kaldet “Flasken” – et fantastisk landskab med langt til beboelse, højt til loftet, vind og sol, fugle i baggrunden, sandstrand i forgrunden.

Herude, hvor der mod land er fugleservat, er der en dejlig strand helt uden sten (men der kan være lidt tang, dog som oftest ikke). Stranden er forholdsvis bred, så man kan sagtens finde sit eget sted ret uset af andre – evt. i ly af en af de få både, som ligger trukket på land.

Forbavsende få mennesker finder derud – de gider ikke gå de få hundrede meter. Ofte er der nogle ganske få nøgenbadere, som uafhængigt af hinanden slår sig ned her.