Mange kender sikkert Fyns Badestrand, da den ligger lige hvor Storebæltsbroen har landfæste med Fyn. Det er vist ikke mange steder, du finder mulighed for nøgenbadning kun et par hundrede meter fra en motorvejsfrakørsel.

Det er en stor dejlig strand, der blev anlagt da man byggede Vestbroen. Derfor er der masser af lækkert fint sand på stranden og dejlig sandbund lidt ude i vandet. Man skal ikke så langt ud før der er dybt nok til en god svømmetur. Den store vandgennemstrømning i Storebælt sørger for, at badevandet altid er rent og klart. Hvis man ikke bruger badetøj, lægger man sig på de yderste 150 meter af stranden – ud mod broen. Her er stranden ikke helt så bred og en lille skrænt skærmer for jernbanen og motorvejen bagved stranden.

Kørselsvejledning:
Brug motorvejen og kør af ved afkørsel nr. 44 – ”Knudshoved” – det er lige før/efter broen. Drej mod nord og kør under jernbanen. Parker på P-pladsen til højre lige inden vejen knækker til venstre.
Går man ned på stranden herfra skal man lidt til venstre, før man kommer til sandstranden. Hvis P-pladsen er fuld, er der masser af pladser nogle hundrede meter til venstre.

Fyns Badestrand er for øvrigt en oplagt mulighed, hvis man har brug for en forfriskende dukkert på en varm og stresset rejsedag.